Declaratia 205

Declaraţia informativă privind impozitul reținut la sursă şi câștigurile/ pierderile din investiții, pe beneficiari de venit poate fi generată pe baza datelor operate în program, în format PDF sau XML.


În pagina declarației vor fi preluate automat înregistrările operate prin ecranul Intrari, pe furnizori persoane fizice pentru care a fost selectat tipul de impozit reținut, în momentul configurării acestora în ecranul Furnizori, panoul "Detalii". Pentru a putea selecta tipul de impozit din panoul "Detalii", este necesară adăugarea unui furnizor persoană fizică, cu CNP.

Acționarii înregistrați în program, prin ecranul Actionari, vor fi preluați automat și în ecranul Furnizori și vor avea tipul de impozit- "dividende", asociat.

De asemenea, în ecranul declarației pot fi completate datele și manual. Din primul tabel se va selecta tipul de impozit reținut, iar în tabelul de jos se vor adauga datele persoanei fizice, împreună cu sumele reținute.


Observație:


  • Dacă se doresc modificări la declarația generată, acestea se pot efectua în formularul PDF sau în ecranul aferent din SAGA. În ultimul caz, apăsarea butonului “Actualizare date” anulează modificările.
  • Butonul "Generare XML" generează și validează automat doar fisierul XML aferent declarației, fiind util pentru firmele cu foarte mulți plătitori de impozit (peste 500).

Vezi şi:


Distribuirea dividendelor în Saga C