Etichete

Ecran accesibil cu ajutorul butonului B etichete din ecranul Articole, sau din ecranele Intrari (la poziționarea pe o înregistrare ce conține cel puțin o intrare într-o gestiune cantitativ-valorică), permite configurarea și listarea etichetelor pentru articolele dorite. Setările vor putea fi efectuate în funcție de specificațiile imprimantei, etichetei și de informațiile ce vor figura pe acestea.


 Ecranul este structurat în două pagini: "Articole", respectiv "Setări".

 • În pagina "Articole" vor fi afișate doar articolele pentru care a fost completat prețul de vânzare. Dacă doriți afișarea tuturor articolelor, bifați opțiunea "Afișează și articole fără preț de vânzare", iar dacă ați încadrat articolele pe grupe, veți putea efectua filtrarea în funcție de acestea. Pentru a fi preluat spre listare, bifați coloana "Ok", pe linia articolului dorit și completați numărul de poziții dorite. Dacă doriți setarea aceluiași număr de poziții pentru articolele selectate spre listare, folosiți caseta din colțul din dreapta, sus, în care veți completa număr de etichete ce urmează a fi listate pentru fiecare articol.
 • Pagina "Setări" permite configurarea etichetei și a elementelor ce vor figura pe aceasta, cum ar fi imaginea de antet, prețul de vânzare afișat, numărul de zecimale a preţului, etc. Setarea dimensiunii etichetei, reperelor și poziției acestora se va efectua completând valorile, exprimate în cm, în tabelul din dreapta paginii sau aliniind/redimensionând cu mouse-ul chenarele din partea de jos a pagini, ce simulează eticheta.

Modul de configurare

 1. Dacă doriți adăugarea unei imagini în etichetă, cu ajutorul butonului Etichete 1, selectați calea spre imaginea dorită. Pentru ca aceasta să fie afișată pe etichetă bifați căsuța "Antet (imagine)".
 2. În caseta "Explicație" poate fi completat un text suplimentar.
 3. Pentru includerea în etichetă a codului de articol, a unității de măsură, a informațiilor suplimentare și/sau a prețului de vânzare cu sau fără TVA, bifați căsuțele dedicate. Toate aceste informații vor fi preluate din ecranul "Articole". Setarea numărului de zecimale pentru preț se va efectua prin selectarea din lista derulantă a unei valori între 0 și 4.
 4. Suprafața etichetei se va seta în tabel completând valorile în coloanele "Înălțime" și "Lățime", de pe linia "Etichetă". Coloană "Vertical", de pe aceeași linie, se referă la numărul de etichete ce se doresc a fi încadrate pe un rând din pagina de printare, dacă spațiul permite.
 5. Poziția reperelor, ce se doresc a fi incluse în etichete, se va seta în tabel astfel:
  • Vertical- poziția reperului stabilită față de marginea de sus a etichetei;
  • Orizontal- poziția reperului stabilită față de marginea din stanga a etichetei;
  • Înălțime- înălțimea casetei în care se află înscris reperul;
  • Lățime- lățimea casetei în care se află înscris reperul.
 6. Setarea fontului și a mărimii fontului se va putea realiza pentru fiecare reper în parte.
 7. Eliminarea anumitor repere, pentru care nu există posibilitatea debifării căsuței aferente, din partea stângă a paginii, se va efectua completând în tabel valori din afara ariei de printare sau tragând cu mouse-ul reperul în afara ariei de printare.

Tipărirea etichetelor se va putea efectua atât din pagina "Articole", cât și din pagina "Setări". Pentru a putea tipării eticheta, trebuie să fie preluat cel puțin un articol (bifați coloana "Ok" pentru articolul dorit, în pagina "Articole").


Observație:


 • Țineți cont de faptul că pentru unele modele de imprimante, suprafața reală de printare nu este egală cu dimensiunea regăsită în setările driver-ului, de regulă apare o înălțime diferită din cauza spațiului dintre etichete. În această situație, configurările din program trebuie efectuate în funcție de suprafața de printare.