Iesiri - valuta

Opţiunea meniului corespunzătoare intrărilor în valută, devine activă doar după bifarea opțiunii "Cu operaţii în valută" din ecranul Configurare societati.

Ecranul permite introducerea livrărilor intracomunitare de bunuri şi servicii, în afara UE sau către clienți din ţară. Vă recomandăm introducerea tuturor documentelor de cumpărare- facturi, DVE (declaraţii vamale de export) numai prin intermediul acestui ecran.

Ecranul conţine două tabele (zone) pentru introducerea datelor:

  • tabelul destinat datelor din antetul documentelor - în care se va înregistra tipul, data și numărul documentului, precum și datele clientului;
  • tabelul destinat detaliilor documentelor - în care se vor înregistra articolele/serviciile vândute.

Mai jos regăsiți informații detaliate.

Înaintea operării ieșirilor în valută, pentru evidența corectă a stocurilor, asigurați-vă că ați definit gestiunile în ecranul dedicat.

Operaţiunile de adăugare, modificare şi ştergere sunt cele prezentate în capitolul Consideratii generale.


Tabelul aferent antetului
Tabelul aferent detaliilor
Butoane funcționale

Observații:


  • Pentru documentele nevalidate, nu se generează notă contabilă, astfel că nu vor fi luate în calcul de către program.
  • Facturile nevalidate, ca şi cele validate dar fara detalii, vor fi considerate anulate în D394.
  • Butonul "Validare" va fi inactiv dacă la definirea clientului s-a modificat contul analitic al acestuia, utilizându-se conturi din clasa 5. În această situaţie substituind contul 4111 cu 5311 de exemplu, documentul este achitat direct, iar plata va fi reflectată şi în Registrul de casă sau Jurnalul de.bancă după caz.

Vezi şi:Vezi şi: