Informatii pentru retea

Programul Saga C poate fi utilizat printr-o rețea locală sau prin sistemul client-server.

Dacă programul este accesat printr-o rețea locală și nu aveți un volum mare de date, puteti folosi rețeaua standard. În această situatie, este necesară o singură licență, activarea făcându-se pe calculatorul cu rol de server.


Pentru rularea corectă a programului în reţea este nevoie să fie efectuaţi următorii paşi:

  • Se instalează programul (versiunea full) pe calculatorul care va avea rolul de server.
  • Pe toate staţiile de lucru, se vor copia, în folderul system a acestora, următoarele fişiere din folderul system al calculatorului server:

gdiplus.dll
msvcr71.dll


Observație:


Folderul SYSTEM are calea: C:\WINDOWS\SYSTEM32 pentru sisteme de operare pe 32 biți sau C:\WINDOWS\SysWOW64  pentru sisteme de operare pe 64 biți.

  • Se acordă drepturi depline (full share- read/write/modify/delete) pe folderul în care a fost instalat Saga C.3.0 pe server (de regulă acesta este C:\SAGA C.3.0).
  • (Optional) Pe toate staţiile client se va face maparea către folderul pe care s-a dat share pe server (mapare sub forma \\server\resursa_partajata) bifându-se opţiunea de reconectare la log on.
  • Se va face un shortcut, pe desktopul staţiilor, la programul sc.exe localizat în discul de reţea creat la punctul 4.

ATENŢIE!


  • Orice actualizare ulterioară a programului se va face prin rularea modulului de actualizare numai pe server şi numai dacă toţi utilizatorii care exploatează programul, atât pe server cât şi de pe staţiile de lucru, au ieşit din program.